Montie-Blog

waar ik je mijn passie én kennis wil doorgeven!

Montie was een sprong in het diepe als working mom én creatieve chaoot, maar ik ben zo blij dat ik durfde springen…

Het begon allemaal toen Saar en Imke hun webshop Kleine Paddestoel wilden stopzetten. Een webshop waar ik maar al te graag op shopte, want ze hadden een aanbod om U tegen te zeggen. Vrolijke kleuren, zachte stoffen én duurzaamheid, allemaal op één plaats.

Als je op het moment van hun bekendmaking van verschillende mensen een berichtje krijgt in de trant van “Lore, zou dat niets voor u zijn?”… Ja, dan begin je al eens nadenken hé.

Anderhalf jaar later heb ik de webshop volledig naar mijn eigen hand kunnen zetten, kwam er een nieuwe huisstijl én kwam er een bakstenen winkel bij. En je voelt me al komen hé, ik ben daar dankbaar voor…

Dankbaar dat ik jullie kan ontvangen in mijn eigen kleurrijke wereld. Dankbaar dat ik jullie kindjes, groot en klein, op hun gemak kan stellen en kan zien stralen in de tofste outfits. Dankbaar dat mijn gezin me hier in steunt én dankbaar voor jullie enthousiasme.

Het Montie-verhaal is nog maar net begonnen en ik sta met veel liefde elke dag voor jullie klaar, online of offline 😉

Montie staat niet alleen voor kleurrijke en duurzame kinderkleding. Er is nog een derde aspect die ik o zo belangrijk vind. Genderneutraliteit.
Ja ‘k weet het. Dat is een beetje een zwaar beladen woord om zo op een ‘blogske’ van een kinderwinkel te zetten hé. Maar laat het me even anders zeggen…
Het aller-, aller-, ALLERbelangrijkste is dat jouw kind zich goed voelt in zijn outfit. Zij moeten kunnen dragen waar ze zichzelf invoelen, waar ze 100% blij van worden. Wie zegt er dat een roze trui enkel voor meisjes is? En dat die stoere broek enkel voor jongens bedoeld is? Niet bij Montie dus. 
Aah en schrik niet als ik plots samen met je kadet sta te schudden met mijn poep hé… Want dat is een goede parameter om te zien of ze wel degelijk comfortabel in hun outfit zitten 😉

Biokatoen is mijn allereerste en allerbelangrijkste tip. Je wilt niet weten wat ze in de textielindustrie soms durven stoppen in (kinder)kledij… Zeker voor de allerkleinste boelekes, met hun o zo fragiele velleke, is het belangrijk om degelijke stoffen rond hun lijfje te slaan. 

Kinderkledij in organisch katoen zorgt dus niet alleen voor onze kleine boelekes, het is ook nog eens beter voor onze planeet. Geen schadelijke stoffen tijdens het verwerken van de grondstoffen. Zeg nu zelf, dat klinkt als muziek in doren hé? 

Nog een tip van Chef Montie? Kruippakjes… All day long. Onze sloebers hebben daar hun hele newborn-fase in gesleten. Ze zijn daar niet alleen superschattig in… Ook voelen ze zich super-comfy. En zeker als ze dan beginnen rollen en kruipen, zijn zo’n pakjes onmisbaar. En voor diegene die de was en de plas voor hun rekening nemen: ‘JE MOET DAT NIET STRIJKEN’ 😀 

Bij de stuks van Baba vind je ook heel vaak winterbodies met een zacht laagje fleece aan de binnenkant. Zo heeft je kleintje warm genoeg met één laagje en hoef je de strijd niet aan te gaan om hem drie stuks aan te meten. 
In de zomer raad ik dan weer sponsen stuks aan. Die zijn zo luchtig…

Kortom: ik geef jullie graag mijn ervaring mee als jullie langskomen in de shop of… Hulp nodig bij het kiezen op de webshop? Stuur mij gerust een berichtje of een mailtje!